artist dubbelbelicht

DubbelBelicht

Samen op foto-expeditie in de wijk

Met DubbelBelicht brengen we verschillende werelden bij elkaar.

De deelnemers hebben in ieder geval een ding gemeen: ze wonen in dezelfde wijk. Bewoners gaan samen op stap, vertellen hun verhaal, luisteren naar de ander en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. De camera is het medium dat hen bindt en leidt.

De invulling kan verschillen. Naar aanleiding van de foto’s kunnen gedichten worden gemaakt, bewoners kunnen zelf op pad met een camera en opdracht om een verhaal te maken. Interviews kunnen worden toegevoegd.

De serie ontmoetingen wordt afgesloten met een expositie met foto’s van de deelnemers.

In DubbelBelicht #1 was de expeditie met jongeren en ouderen uit Schalkwijk. Van DubbelBelicht #1 is een verzamelbundel uitgebracht en op de parkeergarage van Schalkwijk zijn over 60 meter de topfoto’s uitgerold op reclamedoek. In vervolg hierop is ‘Schalkwijk Belicht’ uitgerold.

Er is met bewoners toegewerkt naar een expositie in Museum Haarlem.

Als onderdeel van het programma Haarlems Goud is met DubbelBelicht#1 de BNG Lang leve de Kunstprijs 2019 gewonnen.

Voor de Kunstroute gaan we vanuit de 3 scholen op pad en zoeken de verbinding met de ouderen. Dit keer niet alleen vanuit de kinderen, maar ook keer vanuit de moeders?

OBS De Globe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer dipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna.

12-11-20 | Kennismaking
19-11-20 t/m 13-04-21 | Wekelijks oefenen
20-04-21 | Opvoering

Onze kunstenaars gaan op een later tijdstip gekoppeld worden aan één van deze scholen.

> OBS De Globe

> De Waddenschool

> Mgr. Huibersschool