kapsalon

Het ontstaan van Kapsalon

Stichting Kapsalon is doorontwikkeld vanuit DubbelBelicht, het intergenerationele fotoproject waar jong en oud samen op foto-expeditie ging onder leiding van projectleider en fotograaf Marisa Beretta. Jong en oud leerden elkaar en de buurt om hen heen met een camera in de hand beter kennen.

‘Kunnen we ook andere vormen van kunst inzetten om de verbinding en ontmoeting te realiseren?’

Vanuit deze vraag is Stichting Kapsalon opgericht en is vanaf februari 2020 toegewerkt naar een kunstroute eind juni 2021 in de openbare ruimte met kunst gemaakt door inwoners van Schalkwijk onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Ondertussen is er een samenwerking met Hart Haarlem opgezet in het kader van talentontwikkeling.
Dit resulteerde in een foto-expositie van jonge talenten tijdens  de kinderkunstlijn november 2021 in Haarlem.

Vanuit de samenwerking met Hart starten we een kinderpersbureau. Vanaf april 2022 zal maandelijks een reportage te zien zijn in JONG023 gemaakt door kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.

“Dubbelbelicht als brug over het Spaarne’
In opdracht van het Stedelijk Gymnasium is een fotoproject ontwikkeld met de leerlingen van groep 8 van OBS de Globe. Aansluitend is er een gezamenlijke expositie ingericht in de Refter van het Stadhuis van 4 mei/ 10 juni 2022.
Voor vragen of samenwerkingen zijn we natuurlijk altijd bereikbaar!