Organisatie

De snackbarklassieker met de favoriete ingredienten van een kapper uit Rotterdam.
Een plek waar je naartoe gaat om mooier uit te komen. De plek waar verhalen worden verteld.

Met Stichting Kapsalon willen we onderzoeken hoe je start met het ophalen van verhalen bij bewoners. Hoe zet je deze verhalen samen met bewoners en kunstenaars om in verschillende kunstvormen. Lukt het een nieuwe werkelijkheid te creëren waarin we samen de wereld om ons heen mooier hebben gemaakt?

Een stageplek op de rand van kunst en het sociale domein?

Midden in de wijk (Schalkwijk) biedt Stichting Kapsalon de mogelijkheid!

Wij zijn op zoek naar een stagaire die affiniteit heeft met kunst en cultuur en/of het sociaal domein.
Organisatietalent en een drive om projecten tot een goed einde te brengen, tegelijkertijd niet voor 1 gat te vangen door de steeds veranderende omstandigheden momenteel.
Taken zijn:
– Samen met de projectdirecteur verantwoordelijk voor de communicatie
(website, nieuwsbrieven, etc)
– Het maken van een draaiboek en het bewaken van de planning voor het
hele traject van workshops tot kunstroute.
– Ondersteuning van workshops op de verschillende scholen en locaties.
– Praktische ondersteuning voor het realiseren van de kunstroute in de openbare ruimte.
– Onderzoek naar de effecten van het project. Is het gelukt om meer
verbinding te maken tussen de verschillende bevolkingsgroepen? Welke mensen
zijn bereikt en hebben deelgenomen? Hoe hebben zij het project ervaren?
Heeft het project invloed op de sociale samenhang van de wijk?
Wij bieden:
– Een coronaproofwerkplek in onze ruimte in Schalkwijk, je staat midden in de wijk en blijft dus niet achter de laptop zitten.
– De mogelijkheid om een netwerk in Haarlem op te bouwen (sociaal partners en kunst- en cultuurpartners).
– Begeleiding door de projectdirecteur en een van de bestuursleden.

Natuurlijk kan het zijn dat de Kunstroute niet in mei kan plaatsvinden vanwege Corona. Het starten met workshops op basisscholen staat gepland voor eind januari, maar dat kan dus ook verschuiven vanwege de huidige lockdown.

Desondanks denken we dat er voor een stagiaire genoeg te doen is met een hoop kansen om te leren en een netwerk op te bouwen in Haarlem.

Karin Nab

voorzitter

Loes Bastiaansen

secretaris