onze projecten

Onze projecten

Sinds de oprichting in februari 2020 zijn er verschillende projecten met verschillende partners tot stand gekomen. (Wij zijn druk bezig met de bouw van een website met een inhoudelijk overzicht.)

Kunstroute ‘Het ongeziene gezien’

Tegen toenemende eenzaamheid onder ouderen, toenemende tweedeling, hebben we fotografie ingezet als bindmiddel tussen 2 generaties; jongeren tussen 10 en 15 jaar, en de oudere generatie vanaf 65 jaar. Klik hier om naar de website van DubbelBelicht te gaan.

Dubbelbelicht als brug over het Spaarne’.

De leerlingen van het Stedelijk Gymnasium kregen in het kader van verbreding een cursus fotografie. Aansluitend konden zij in 2 workshops hun kennis overdragen aan leerlingen van groep 8 van OBS de Globe. Er werd afgesloten met een expositie in de Refter van het Stadhuis.

Kinderpersbureau

In 5 workshops maken kinderen onder begeleiding van Nordin Lasfar en Marisa Beretta een reportage voor JONG 023.

Community art project Laan van Angers/ Harlem Icons

In een portiekflat aan de Laan van Angers zijn in opdracht van PreWonen portretten gemaakt van bewoners door Marisa Beretta, hun verhalen zijn opgetekend door journalist Paul Lips. Dit zodat de anonimiteit tussen de  bewoners  werd verkleind.

Talentontwikkeling voor kinderen in Schalkwijk

In 6 bijeenkomsten is in samenwerking met Hart Haarlem/Kinderkunstlijn met 12 kinderen toegewerkt naar een foto-expositie tijdens de Kinderkunstlijn november 2021 onder de titel ‘Meester en Gezel’ in Museum Haarlem.

Kunstroute 2023

We willen 2022 gebruiken om een nieuw plan te schrijven voor een kunstroute, uit te voeren in 2023.

Doel is de samenwerking binnen het sociale domein te versterken en uit te breiden. We willen inzetten op de ontmoetingsplaatsen en structuren die bestaan in de wijk en deze betrekken bij de activiteiten.

[whydonate id="j96se"]