projecten

Stichting kapsalon wil verbinding tot stand brengen tussen oud en jong, kleurrijke bewoners met verschillende culturele achtergronden, familie, vrienden en organisaties.

Onze Projecten

Met ouders, broers, zussen, de buren en met iedereen die we kunnen inspireren vanuit verschillende organisaties hebben we toegewerkt naar een prachtige kunstroute in Schalkwijk juni 2021 met als titel ‘Het Ongeziene Gezien’

Bewoners gaan samen op stap, vertellen hun verhaal, luisteren naar de ander en maken foto’s van elkaar en de omgeving waarin ze leven. De camera is het medium dat hen bindt en leidt.

In samenwerking met Hart en Jong023 is het Kinderpersbureau van start gegaan. Kinderen maken onder leiding van een journalist en fotograaf een reportage voor de JONG023.

Onder de naam ‘Meesters in wording’ kregen kinderen uit Schalkwijk fotografielessen en mochten ze tijdens de kinderkunstlijn exposeren in Museum Haarlem.

In een portiekflat aan de Laan van Angers in Haarlem zijn in opdracht van PreWonen portretten gemaakt van bewoners en hun verhalen zijn opgetekend.